Το μπλογκ μου

Αγαπητοι αναγνωστες καλωςηρθατε στο μπλογκ μου!!!
Εδω θα βρειτε κριτικες , σκεψεις και αφιερωματα για ηρωες , βιβλια , τραγουδια , ταινιες , σειρες....

Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Παγκοσμια μερα βιβλιου

Γεια σας αγαπητοι αναγνωστες !!!!
Σημερα ειναι μια ακομα μερα γιορτης!!! Για μας τους βιβλιοφαγους ιδιαιτερα!!! Σημερα ειναι η παγκοσμια μερα του βιβλιου!!!! Λοιπον Χρονια Πολλα σε ολους τους βιβλιοφαγους!!!Επισης Χρονια Πολλα στους Γιωργους και τις Γεωργιες!!!!




Στις 23 Απριλίου 1616 έφυγαν από τη ζωή δύο μεγάλα ονόματα των γραμμάτων, ο Ισπανός συγγραφέας του Δον Κιχώτη Μιγκέλ Ντε Θερβάντες και ο Άγγλος δραματουργός Ουίλιαμ Σαίξπηρ. Με αφορμή το διπλό αυτό γεγονός, η Unesco έχει καθιερώσει την 23η Απριλίου ως την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου.
Στην Καταλονία, την ημέρα αυτή εορτάζεται η «Μέρα των Βιβλίων και των Ρόδων», μία τοπική παραλλαγή της γιορτής του Αγίου Βαλεντίνου, η οποία συνδυάζεται με την εορτή του προστάτη της περιοχής, Αγίου Γεωργίου. Με το σύνθημα «Ένα τριαντάφυλλο για την αγάπη, ένα βιβλίο για πάντα», ο άνδρας θα χαρίσει στην αγαπημένη του ένα τριαντάφυλλο κι αυτή θα του το ανταποδώσει με ένα βιβλίο.

Λοιπον υπεροχη μερα δεν συμφωνειτε??? Με αφορμη αυτην την ημερα θα σας απαριθμησω τα 5 πιο αγαπημενα μου βιβλια!!! Ετσι για να τιμησουμε τους εορταζοντες ( οχι τους ανθρωπους προς το παρον) Λοιπον:

1 Νυχτερινο Σχολειο
2 Χαρι Ποτερ
3 Τα χρονικα των Κειν
4 Κληρονομια
5 Χομπιτ


 Ελπιζω να σας αρεσε η σημερινη αναρτηση!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου