Το μπλογκ μου

Αγαπητοι αναγνωστες καλωςηρθατε στο μπλογκ μου!!!
Εδω θα βρειτε κριτικες , σκεψεις και αφιερωματα για ηρωες , βιβλια , τραγουδια , ταινιες , σειρες....

Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Εραγκον

 


Γεια σας αγαπητοι αναγνωστες!!

Σημερα αποφασισα να σας μιλησω για την φανταστικη τετραλογια του Κριστοφερ Παολινι Η Κληρονομια  που ξεκιναει με το βιβλιο Εραγκον !!Προσωπικα ξετρελαθηκα... Λοιπον ας μην καθυστερουμε !!!

 
Σας δινω την περιληψη:


Η κληρονομιά, βιβλίο 1: Έραγκον (e-book / epub). Όταν ο Έραγκον, ένα φτωχό χωριατόπαιδο, βρίσκει μέσα στο δάσος μια γυαλιστερή γαλάζια πέτρα, νιώθει πολύ τυχερός για την ανακάλυψή του. Ίσως μ' αυτήν αγοράσει το κρέας που χρειάζεται η οικογένειά του για το χειμώνα. Όταν όμως ανακαλύπτει ότι η πέτρα κρύβει μέσα της ένα μικρούλη δράκο, ο Έραγκον δεν αργεί να συνειδητοποιήσει ότι του έχει δοθεί μια κληρονομιά σχεδόν τόσο παλιά όσο και η ίδια η Αυτοκρατορία. Μέσα σε μια νύχτα η απλή ζωή του γίνεται χίλια κομμάτια. Tότε αναγκάζεται να μπει σε έναν επικίνδυνο νέο κόσμο: τον κόσμο του πεπρωμένου, της μαγείας και της δύναμης. Με οδηγό ένα αρχαίο σπαθί και τις συμβουλές ενός γέρου παραμυθά, ο Έραγκον και ο φτερωτός δράκος του πρέπει να διασχίσουν την επικίνδυνη χώρα και να αντιμετωπίσουν τους σκοτεινούς εχθρούς μιας Αυτοκρατορίας που την κυβερνά ένας βασιλιάς διεφθαρμένος και δαιμονικός. Μπορεί ο Έραγκον να αντέξει το βάρος του θρύλου των Δρακοκαβαλάρηδων; Το πεπρωμένο της Αυτοκρατορίας ίσως βρίσκεται στα δικά του χέρια…


Προσωπικη γνωμη:

Στην αρχη του βιβλιο ομολογω οτι βαρεθηκα και σκεφτηκα να μην το διαβασω!! Ομως απο το εξωφυλλο κιολας φαινοταν οτι εχει να κανει με δρακους σκεφτηκα πως μαλλον γινεται πιο ενδιαφερον παρακατω... Καπως ετσι κολλησα και διαβασα οχι μονο το 1ο αλλα και τα αλλα 2 που ακολουθησαν (2 και 3)!! Δυστυχως δεν εχω τελειωσει ακομα την τετραλογια γιατι δεν εβρισκα σε κανενα βιβλιοπωλειο της πολης μου το 4ο :( Αλλα τελικα το βρηκα και μολις το διαβασω θα γραψω την κριτικη μου!! Στην αρχη ο Εραγκον ειναι απλα ενα εγκατελειμμενο , ορφανο παιδι που ζει μονο με τον θειο του σε εναν σταβλο! Αυτα μεχρι τη στιγμη  που ανακαλυπτει μια '' πετρα '' που κρυβει εναν μικρο δρακο !! Απο τοτε η ζωη του ερχεται τα πανω κατω και απο ενα απλος χωριατης γινεται ο πιο σημαντικος ισως Δρακοκαβαλαρης της Αυτοκρατοριας !!! Πολυ περιπετειωδες, με σκηνες δρασης , μαχης , αλλα και αρκετες αστειες και ρομαντικες ... Απιστευτες  και εκτενεις περιγραφες συνθετουν το βιβλιο αυτο !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου