Το μπλογκ μου

Αγαπητοι αναγνωστες καλωςηρθατε στο μπλογκ μου!!!
Εδω θα βρειτε κριτικες , σκεψεις και αφιερωματα για ηρωες , βιβλια , τραγουδια , ταινιες , σειρες....

Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Η τριλογια της Χιονατης

Γεια σας αγαπητοι αναγνωστες !!!
σημερα θα σας παρουσιασω μια επισης τριλογια  της Σαλα Σπου λεγεται Τριλογια της Χιονατης  και μου φανηκε πολυ ωραιο βιβλιο οποτε σκεφτηκα  να ειναι και το θεμα της σημερινης μου αναρτησης...
Λοιπον το 1ο βιβλιο λεγεται ''Κοκκινη σαν το αιμα ''και κυκλοφορει ηδη απο τις εκδοσεις Μεταιχμιο!
 
Σας δινω την περιληψη:

Στην καρδιά του παγωμένου χειμώνα της Φινλανδίας, μέσα στον σκοτεινό θάλαμο ενός σχολικού εργαστηρίου φωτογραφίας, στεγνώνουν κρεμασμένα ένα σωρό πλυμένα χαρτονομίσματα. Χιλιάδες ευρώ πιτσιλισμένα με αίμα.
Η δεκαεφτάχρονη Χιονάτη Άντερσον δεν ανακατεύεται σε ξένες δουλειές. Αλλά τα ματωμένα λεφτά που βρίσκει ανατρέπουν τα πάντα στη ζωή της: αναζητώντας τα ίχνη τους θα βρεθεί μπλεγμένη σε κυκλώματα ναρκωτικών και διαφθοράς. Και θα ριχτεί σ’ έναν θανάσιμο αγώνα δρόμου για να σώσει τους φίλους της και τον εαυτό της.
Όταν θα δει το ίδιο της το αίμα να χύνεται στο χιόνι, θα είναι ίσως πολύ αργά…

Ας δουμε καποιες αποψεις για το βιβλιο:

 
«Μετά από την πρώτη σελίδα χρειάστηκε να βρω κάπου να καθίσω. Η ιστορία με αιχμαλώτισε αμέσως και στάθηκε αδύνατον να αφήσω το βιβλίο από τα χέρια μου. Η γραφή της Σίμουκα έχει ομορφιά, δύναμη και περιγραφικότητα, χωρίς ούτε στιγμή να μειώνεται ο ρυθμός της αφήγησης. Η συναρπαστική ατμόσφαιρα του βιβλίου είναι καθηλωτική».
varikaspaiva.blogspot.fi

«Το μυθιστόρημα αυτό αποτελεί υπόδειγμα αβίαστης και πλούσιας γραφής. Σκοτεινά μυστικά σιγοβράζουν κάτω από την επιφανειακή ηρεμία».
Marika Riikonen, HameenSanomat

  η δεκαεπτάχρονη Χιονάτη Άντερσον είναι μια καθημερινή ηρωίδα που ζει μια κινηματογραφική περιπέτεια. Επειδή είναι ένα αστυνομικό μυθιστόρημα με ηρωίδα μια μαθήτρια σχολείου.  Και το παγωμένο χειμωνιάτικο σκηνικό της Φινλανδίας σε ταξιδεύει σε έναν κόσμο πολύ διαφορετικό, αλλά και τόσο ίδιο με τον δικό μας.
Ελένη Παπαγεωργίου

Το δευτερο βιβλιο της τριλογιας λεγεται ''Λευκη σαν το χιονι''

Σας  δινω την περιληψη


Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα κορίτσι που είχε ένα μυστικό.
Η Χιονάτη Άντερσον ταξιδεύει στην Πράγα, που ασφυκτιά μέσα στην υγρή ζέστη του καλοκαιριού. Τη μοναξιά και την ησυχία όμως που αποζητά θα τη διακόψει μια μυστηριώδης νεαρή γυναίκα, η Λένκα, που ισχυρίζεται ότι είναι… αδελφή της. 
Προσπαθώντας να ξεδιαλύνει το παλιό, ξεχασμένο μυστικό της οικογένειάς της, η Χιονάτη θα μπλέξει με μια παράξενη αίρεση, που αποδεικνύεται θανάσιμα επικίνδυνη. Και έτσι, με την ανάσα του θανάτου να την πλησιάζει, θα ψάξει την απάντηση στα στενά δρομάκια και τα νεκροταφεία της παλιάς Πράγας. 
Ποιον όμως μπορεί να εμπιστευτεί, αφού κανενός οι προθέσεις δε δείχνουν καθαρές και λευκές σαν το χιόνι;

Αποψεις:

«Μια συναρπαστική τριλογία από μια εξαιρετικά ταλαντούχα συγγραφέα. Χάρη στον δυναμισμό και τη στιβαρότητα της γραφής της, η Σίμουκα μπορεί να σταθεί επάξια πλάι στα μεγάλα ονόματα των σκανδιναβικών θρίλερ, όπως επίσης και η ηρωίδα της… Βασισμένη στα παραμύθια, η συγγραφέας φτιάχνει ιστορίες που εγείρουν ηθικά ζητήματα χωρίς να καταφεύγει σε ευκολίες. Ένα κομψοτέχνημα, μια τέλεια συγγραφική χιονονιφάδα που λαμποκοπά μαγεία».
Kirkus Review

Η δεύτερη περιπέτεια της Χιονάτης Άντερσον θα σε ταξιδέψει στον χώρο αλλά και στον χρόνο. Η Χιονάτη βρίσκεται σε διακοπές στην όμορφη Πράγα, ενώ η περίεργη υπόθεση που θα πρέπει να επιλύσει την καλεί να ταξιδέψει στο παρελθόν. Αλλά και επειδή πίσω από αυτή τη σκοτεινή ιστορία μυστηρίου κρύβεται ένα παραμύθι.
Ελένη Παπαγεωργίου


Το τριτο βιβλιο της σειρας λεγεται ''Μαυρη σαν τον εββενο'' και κυκλοφορησε στις  23/3/15

Σας δινω την περιληψη:

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα κορίτσι, ένα κορίτσι και η σκιά του.
Στο καλλιτεχνικό λύκειο ετοιμάζεται μια παράσταση για τα Χριστούγεννα, που προτείνει μια καινούρια ερμηνεία στον μύθο της Χιονάτης. Πρωταγωνίστρια, φυσικά, η Χιονάτη Άντερσον. Όλα φαίνεται να πηγαίνουν καλά, κι η Χιονάτη, προς έκπληξη και της ίδιας, αρχίζει να βγαίνει με ένα συμπαθητικό αγόρι που παίζει στο έργο τον ρόλο του κυνηγού. Καθώς όμως η πρεμιέρα πλησιάζει, δέχεται μηνύματα από έναν κρυφό θαυμαστή, που ο θαυμασμός του φτάνει στα όρια της εμμονής. Φαίνεται μάλιστα πως γνωρίζει περισσότερα πράγματα για το παρελθόν της απ’ όσα η ίδια. Η Χιονάτη βρίσκεται για άλλη μια φορά σε θανάσιμο κίνδυνο. Κι ενώ ο χρόνος τελειώνει και η πρεμιέρα απειλείται με πραγματικό μακελειό, πρέπει να αντιμετωπίσει τα πιο σκοτεινά μυστικά της ζωής της για να βρει τον τρόπο να νικήσει τον διώχτη της, έναν άνθρωπο που η ψυχή του είναι μαύρη σαν τον έβενο.

Αυτα απο εμενα !!

 
 

2 σχόλια:

  1. έχεις διαβασει τη διλογια της άιβη; σου τα προτεινω ειναι καταπλικτικα! το πρωτο βιβλιο αν δεν το εχεις διαβασει ειναι το βιβλιο της άιβη και το δευτερο η επανάσταση της άιβη! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητε/η ανωνυμε/η

    Σε ευχαριστω παρα πολυ που σχολιασες στο μπλογκ μου!! Επισης οχι δεν την εχω διαβασει αυτη τη σερα ! Χαιρομαι που μπου την προτεινες γιατι καποιες σειρες που δεν ειναι τοσο γνωστες πρεπει να αναδυκνειονται!! Θα τη βαλω στη λιστα μου να εισαι σιγουρος/η!! Φιλακια ! <3 <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή